Az Intel újabb CPU tulajainak jó hír

Az Intel Linux kernel grafikus illesztőprogram-fejlesztői ezen a héten kiküldték a drm-intel-next i915 DRM-illesztőprogram első kötegét a DRM-Next-re, amely új anyagot vezet be a közelgő Linux 6.8-as ciklusban.

Ez az első az i915 Direct Rendering Manager illesztőprogramjának a következő néhány hét során végrehajtott módosításai közül, amelyek sorba állnak a DRM-Nextben, amíg a Linux 6.8 egyesítési ablaka az új év kezdete körül elindul. Az is érdekes lesz látni, hogy az új Intel Xe DRM-illesztőprogramot legalább kísérletileg bevezetik-e a Linux 6.8-hoz, vagy tovább fog működni az Intel Gen12 és újabb grafikákhoz készült modern kernel grafikus illesztőprogramja.

A Linux 6.8 rendszerhez készült i915 javítások kezdeti készletével jelentős fejlesztések vannak a DisplayPort Multi-Stream Transport (DP MST) kezelésében a jobb sávszélesség-kezelés és a Display Stream Compression (DSC) érdekében. A DP MST kezelésének javítása a legjelentősebb ebben a korai lehívásban, miközben a DisplayPort Panel Replay funkciót is támogatják. A DP Panel Replay egy energiatakarékos funkció a DisplayPort 2.0 specifikációval.

A Linux 6.7 stabilnak nyilvánította az Intel Meteor Lake grafikát, míg a Linux 6.8-hoz több Meteor Lake „MTL” kód szivárog be. A Linux 6.8-hoz DP DSC töredékes BPP támogatás és más Meteor Lake fejlesztések is elérhetők.

A lekérési kérés számos kisebb kódmódosítást és több mint egy tucat hibajavítást is tartalmaz. A változtatások részeként továbbra is folyik a munka a Lunar Lake „LNL” grafikus egység engedélyezéséhez.

Bár a hír önmagában nem olyan, ami megrengetné a világot, de mutatja, hogy nagyon sok ember, cég dolgozik folyamatosan, hogy mi ingyen és a lehetőségekhez képest a legjobb Kernelt (a rendszer lelke!) kapjunk.

Hozzászólások

Volt már olyan, hogy

nagyon béta, nem stabil kernelt használtál, mert a hardveredet csak az támogatta normálisan?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Volt már olyan, hogy

#1 naná, volt, hogy magam fordítottam kernelt.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve