Nyílt forráskódú lett a FidelityFX SDK

kami911 képe

Az AMD (NASDAQ: AMD) bejelentette, hogy nyílt forráskódúvá tette a AMD FidelityFX fejlesztői eszközkészletét. Az AMD FidelityFX SDK egy gyűjtemény erősen optimalizált, nyílt forráskódú effektusok (shader és futásidejű kód) együttese, melyet a fejlesztők használhatnak DirectX®12 vagy Vulkan® alkalmazásaik javítására. Az AMD FidelityFX SDK számos effektust tartalmaz:

Az AMD FidelityFX SDK magját alkotó shader kód HLSL és GLSL nyelven íródott, és könnyen átírható más platformokra, melyek támogatják a modern shader modelleket. Amennyiben ön regisztrált Xbox fejlesztő, az AMD FidelityFX funkcióit megtalálhatja a Microsoft Game Development Kit (GDK) részeként.

Példakódok

Minden példakód C++ nyelven íródott, és az AMD Cauldron mintakeretrendszerüket használja és nyílt forráskódú. Az AMD FidelityFX SDK nyílt forráskódú, és a MIT licenc alatt terjeszti az AMD. További információk a licencfeltételekről a licencben találhatóak.

Technikai támogatás

Igyekszünk az AMD FidelityFX SDK-t új funkciókkal és hibajavításokkal frissíteni, amennyire csak lehetséges, és kompatibilitási és teljesítménytesztelést végzünk széles körű hardverkörnyezetben.

Mi is az az AMD FidelityFX SDK?

Az AMD FidelityFX SDK az új, könnyen integrálható megoldás a fejlesztők számára, akik szeretnék beépíteni az AMD FidelityFX technológiákat játékaikba, anélkül hogy bonyolult portolási eljárásokkal kellene bajlódniuk. Egyszóval mondatban, az AMD FidelityFX egy grafikus köztesréteg.

További információk

Az elmúlt néhány évben, amióta az AMD kiadta az AMD FidelityFX technológiákat, az egyik legnépszerűbb és legmegbízhatóbb technológiai partnerévé váltak az iparban. Kiemelkedő, nyílt forráskódú technológiákat most már több mint 250 játékban találhatja meg, amelyeket a játékipar legnagyobb nevei készítettek el. Ahogy az AMD FidelityFX technológiák egyre népszerűbbek lettek és szélesebb körben használttá váltak. Eközben látható volt, hogy  sokféleképpen javíthatják a fejlesztők számára nyújtott élményt, akik be kívánják integrálni azokat a játékaikba. Az AMD FidelityFX SDK hozta azt az eredményt, amely a céluk volt: egyszerűséget, struktúrát és következetességet hozni az összes AMD FidelityFX technológiába.