Megjelent az Embree 4.0.1

Az Intel® Embree egy nagy teljesítményű programkönyvtár, amelyet az Intel fejlesztett ki, ezen keresztül támogatja az x86-os CPU-kat Linux, macOS és Windows alatt; ARM CPU-kat macOS-en; valamint Intel® Arc™ GPU-kat Linux és Windows alatt. Az Embree a grafikus alkalmazások fejlesztőit célozza meg, hogy javítsa a fotorealisztikus renderelő alkalmazások teljesítményét, ami az éles megjelenítésre van optimalizálva. Az Embree nyílt forráskódú, ami Apache 2.0 licenc alatt áll.
 

A múlt hónapban az Intel nyílt forráskódú oneAPI szoftvermérnökei kiadták az Embree 4.0 programkönyvtárat, amely támogatja az Arc Graphcs-ot SYCL használaton keresztül az oneAPI veremükkel. A februárban megjelent Embree 4.0 néhány szép teljesítményjavítást is hozott a CPU-használattal kapcsolatban, annak ellenére, hogy ennél a verziónál a SYCL/GPU támogatás volt az egyik fő szempont. Erre jött most az Embree 4.0.1 néhány további fejlesztéssel.

Az Embree 4.0.1-nél a legfigyelemreméltóbb az Intel Data Center GPU Flex Series hardverének támogatása. A DG2/Alchemist alapú Data Center GPU Flex Series kártyák teljes mértékben támogatottak az Embree 4.0.1-gyel, hogy élvezhessék a SYCL-kitöltést, hasonlóan az előző kiadásban hozzáadott Arc Graphics támogatáshoz.

Továbbá az Embree 4.0.1 jobb teljesítményt kínál a Tiger Lake, Comet Lake, Cannon Lake, Kaby Lake és Skylake CPU-k Intel processzorcsaládjain való futtatáshoz, mivel most már alapértelmezés szerint a 256 bites SIMD utasításokat részesíti előnyben.

Ez a kiadás is tartalmaz néhány különböző hibajavítást, de legfőbb újdonság a Data Center GPU Flex Series támogatása és a 256 bites SIMD alapértelmezett használata az említett Intel CPU családokhoz.

A forrásletöltések, valamint az Embree 4.0.1 Windows és Linux bináris fájljai elérhetők a GitHubról

És ehhez kapcsolódóan Intel kiadta az OSPray 2.11-et is (ami az Embree felett álló CPU-kat támogató programkönyvtár) különféle javításokkal, az AArch64 dupla pumpás NEON utasításainak támogatásával és különféle optimalizálással.