Újabb segítség a kéretlen és vírusos levelek elleni küzdelemben, itt a SpamAssassin 4.0.0

kami911 képe

A SpamAssassin 4.0, amely jelentős frissítést jelent a nem kívánt levelek szűrésére szolgáló rendszer számára, teljes Unicode-támogatást és számos más új funkciót kínál. Ez a verzió jelentősen javítja a nemzetközi nyelvű szövegek kezelését. Mint minden nagyobb kiadásnál, a 4.0.0-s verziónál is, számtalan funkcionális javítás és hibajavítás érkezik. Az Apache SpamAssassin 4.0.0 tartalmazza egy olyan átfogó javításokat, amelyek jelentősen javítják az osztályozást és a működési teljesítményt. Ezt a verziót kiadás előtt alaposan tesztelték produktív rendszerekben, így a fejlesztők nagyon ajánlják javasoljuk a frissítés lehető leghamarabbi telepítését.

A SpamAssassin egy nyílt forráskódú spamszűrő platform, amely szabályalapú, DNS- és fuzzy ellenőrzőösszeg-technikák kombinációját használja a spam e-mailek azonosítására. Kiszolgálón való futtatásra tervezték, és integrálható különböző e-mail szerverekkel, többek között a Postfix, Sendmail és Exim rendszerekkel.

A több mint 20 éves múltra visszatekintő, az Apache Foundation által kifejlesztett SpamAssassin méltán szerzett hírnevet, mint az egyik legkiválóbb ingyenes spamvédelmi eszköz. Ennek eredményeképpen az e-mail szolgáltatók és magánszemélyek széles körben használják, hogy segítsen csökkenteni a beérkező spamek mennyiségét.

Az UTF-8 kódolású szöveg támogatása elkészült. E fejlesztés eredményeként a SpamAssassin 4.0 várhatóan jelentősen jobban fogja érzékelni és blokkolni az angol nyelvtől eltérő nyelven írt spamtartalmakat.

Ezen túlmenően a Bayes plugin is továbbfejlesztésre került, hogy elkerülje a népszerű, gyakran zajszavaknak nevezett kifejezéseket, amelyek szintén nem angol nyelven íródtak. És ha már a bővítményeknél tartunk, nem győzzük megemlíteni, hogy a SpamAssassin 4.0 három új bővítményt is tartalmaz. Ezzel a kiadással ez a három új és fontos bővítményt érkezett:

  • Mail::SpamAssassin::Plugin::ExtractText
    • Ez a bővítmény külső eszközöket használ az üzenetrészek szövegének kinyeréséhez, hogy ezeken szövegeken is lefusson az ellenőrzés.
  • Mail::SpamAssassin::Plugin::DMARC
    • Ez a plugin ellenőrzi, hogy az e-mailek megfelelnek-e a DMARC a DKIM és a SPF irányelvnek.
  • Mail::SpamAssassin::Plugin::DecodeShortURLs
    • Ez a bővítmény az URL-rövidítő szolgáltatások listája által lerövidített URL-eket keresi. Ha talál egy megfelelő URL-t, a plugin egy HTTP-kérést küld. a rövidítő szolgáltatásnak, és lekérdezi a Location-headert, amely a tényleges rövidített URL-re mutat. Ezt követően hozzáadja ezt az URL-t a listához URI-k SpamAssassin által kinyert listájához, amelyeket aztán az uri szabályok és bővítmények, például az URIDNSBL is ellenőrizhet.

Információk és letöltés