Xfce alkalmazásfrissítés - 2022. augusztus

Az exkluzív „Xfce alkalmazásfrissítés" című havi körkép 2022. augusztusi száma már megjelent, és tele van olyan hírekkel, amelyek az ön néhány kedvenc Xfce alkalmazásairól, bővítményeiről és eszközéről szólnak.

A nagy hír ebben a hónapban az Xfdashboard 1.0 kiadása, mint ennek a segédprogramnak az első érett mérföldköve, amely egy GNOME shell dashboard-szerű felületet biztosít az Xfce asztali környezethez. A projekt létrehozása őta eltelt több mint tíz évet követően megjelenik az 1.0 kiadás!

Tehát, ahogy el tudja képzelni, az Xfdashboard 1.0 rengeteg finomságot hoz. Ezek közé tartoznak a saját beállítások állandó tárolására szolgáló beállítások (beleértve a beépülő modulokat is), egy új színosztály, amely támogatja a homogén színeket (egyszínűek), a lineáris színátmenetek és az útvonal-színátmenetek, valamint a színek CSS-ben történő megadásának támogatása, valamint egy új „autopin-windows" bővítmény, amely automatikusan kitűzi az egyes ablakokat, amelyeket bármelyik nem elsődleges monitorra mozgatnak.

Az Xfdashboard 1.0 új műveleteket is bevezet a billentyű-összerendelésekhez CSS-osztályok futásidejű hozzáadásához, eltávolításához, váltásához vagy egy célszereplőre történő alkalmazásához, valamint egy új „visibility" stílusozható tulajdonságot, amelyet minden szereplő örökölhet.

Ez a stílusozható tulajdonság szabályozza, hogy egy szereplő látható legyen-e, ha a clutter_actor_show() használatára kérik. A "láthatóság" hamisra állítása hasonló a HTML CSS-hez tartozó "display: none;"-hoz, míg az igazra állítás lehetővé teszi a színész megjelenítését." – magyarázták a fejlesztők.

Az xfce4-screenshooter 1.9.11 szintén augusztusban jelent meg az Xfce asztali környezethez készült képernyőfotó segédprogram karbantartási frissítéseként, amely támogatja a WebP képformátumot, új "Megjelenítés a fájlkezelőben" opciót ad hozzá a képernyőképek mentésekor, javítja az ablakok rögzítését HiDPI módban, és számos fordítást frissít.

Az Xfce panel is frissült augusztusban, a 4.16.5 verzióra, amely egy karbantartási kiadás, amely különböző problémákat javít, valamint a 4.17.3 verzióra a közelgő Xfce 4,18 kiadáshoz, amely új bináris időmódot vezet be az órához.

Ezenkívül a Tumbler D-Bus szolgáltatás, amelyet az Xfce alkalmazások használnak a különböző URI sémák és MIME típusok miniatűrjeinek lekérdezésére, kisebb hibajavításként frissült a 4.16.1-es verzióra. Ugyanez vonatkozik az xfdesktop komponensre is, amely az Xfce asztali környezet verziószámát 4.16.1-re emeli.

Ez az én exkluzív „Xfce alkalmazásfrissítés" című havi körképem 2022 augusztusára. Ha extra vagy technikai részletek érdeklik az ebben az összefoglalóban bemutatott új kiadásokban szereplő változásokról, akkor bármikor megnézheti a hivatalos levelezési listát itt.

Találkozunk szeptember végén további Xfce frissítésekkel. Mindeközben, ha az Xfce asztali környezetet használja, erősen ajánlom, hogy frissítse telepítéseit a 2022 augusztusában kiadott csomagok új verzióira.

(forrás)