WiFi beállitás (lehetőleg grafikusan)

Fórum: 

Sziasztok,

nemnrég bedöglött az itthoni internet-modem. A szolgáltató küldött újat, ami működik, két telefonon, egy Ipad-en és egy win-es laptopon (nem az enyém :-) ) sikerrel csináltam WiFi hálózatot, megy rendesen.

A gond Linux Mint-el van. Nemrég újratelepítettem, mert klf gondok voltak vele. Utána működött is, egész addig, míg a modem tönkrement.

Amióta itt az új modem, hiába tudom az SSID-t és a jelszót, nem találom, hol lehet beállítani, hogy csatlakozzon a WiFi-re.

A Settings - Advanced Network Configuration -ben beírtam és mentettem is az új hálózat SSID-jét. Jelszót nem tudtam beírni, mert nincs hova. A képernyő alján, a panelen nem látom a két nyilat, ami a hálózati kapcsolatot jelentené.

Nincs kikapcsolva a WiFi a gépben, megnéztem az rfkill list paranccsal, semmi sincs blokkolva.

Gép újraindítva, WiFi modul a gép oldalán kapcsolóval ki-bekapcsolva, semmi változás.

Mit csinálok rosszul?

Elnézést, ha nem tudok hamar reagálni a válaszokra.

Hálozatkezelő kisalkalmazás?

Nem lett letiltva? Az jeleníti meg a hálózat ikont a panelen jobbra lent. Nem mindig két nyíl, van hogy wi-fi jel.

Milyen felületről van szó? MATE esetén szok lenni, hogy tovább kell lapozni a listát, mert valahogy hátra kerül, ami pont kell.

Nem kell felvinni a hálózati beállításokhoz, aktívvá kell tenni a kisalkalmazást, és ott kiválasztani a hálózatot.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ha Cinnamon a felületed...

Ha Cinnamon a felületed és angol nyelvű a rendszered, akkor kattints jobb egérgombbal a panelen és válaszd az Applets-t. Keresd meg a Network Manager-t, ha nincs előtte pipa, akkor nyomd meg a + gombot.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ha Cinnamon a felületed...

#2 Angol nyelvű, XFCE4 a felület és hiába jobb klikkelek a panelen, Applets -et nem találok. Add new items van, Properties is, de ott nincs Network manager.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Xfce

#2.1 A Session and Startup-nak az Application Autostart fülén a Network (Manage your network connections) ki van pipálva? (Ha nincs és kipipálod, akkor utána csinálj egy ki-bejelentkezést.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Settings - Advanced Network Configuration

Ha pedig itt szeretnéd megoldani, akkor a Wi-Fi fülön megadod az SSID-t, eddig jó vagy, a jelszót a Wi-Fi Security fülön tudod beírni miután a Security mezőben kiválasztottad a titkosítás fajtáját.

Itt azért lehet félrenyúlni, jobb lenne a panelen megjelenő lehetőséget használni, az automatizáltabb.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Settings - Advanced Network Configuration

#3 A Manage Your Network be van pipálva, viszont a panelen nem jelenik meg semmilyen, hálózatra utaló ikon. Sem kettős nyíl, sem WiFi szimbólum.

Ellenben, ahogy később mutattad, a WiFi Security fülön kiválasztva a WPA - WPA2 Personal -t, tényleg megjelenik a jelszónak egy ablak. Beirtam, kiléptem-beléptem és láss csodát: van hálózat. 

Majd egy hét után a leveleimet is meg tudom nézni :-), a web is működik.

Köszönöm szépen, sokat segítettetek!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Speciális hálózati konfiguráció

#3 A Linux Mint 21.3 Xfce-t magyar nyelven használó felhasználók kedvéért:
Ők ugyanezt a Speciális hálózati konfiguráció alatt keressék a WiFi kapcsolatnál, a jelszót a megfelelő titkosítás kiválasztása után a Wi-Fi biztonság fülön tudják beírni.

 

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Xapp Status Plugin [XApp Állapot Bővítmény]

Képernyőképet ugyan nem láttunk, de mivel az már tisztázódott, hogy a hálózat, sőt a WiFi is rendben működik, azt feltételezem, hogy a mindössze az a gond, hogy felhasználói fiókodban valamiért hiányzik az elem a panelről, melyen megjelenik a hálózatkezelő kisalkalmazás.

Ellenőrizzük le!
Kattints a panelen jobb egérgombbal, Panel/ Panel Preferences/ Items
Nézd meg, hogy itt szerepel-e az elemek között az Xapp Status Plugin, ha nem, akkor az Add gombot megnyomva eléd tárul az Add New Items ablak, ahol keresd ki az Xapp Status Plugin-t, jelöld ki és nyomd meg az Add gombot.

Most már ott lesz a panelen az elem, mely tartalmazza többek között a hálózatkezelő kisalkalmazást is.
(Nálam ez most az egészen jobb szélen lévő ikon, azért ilyen a formája, mert vezetékes netet használok, WiFi esetén más a közismert WiFi-jelet kell lásd, meg fogod találni.)

 

Ez az elem most a panel jobb szélén van, ez lehet zavaró, ha te megszoktad, hogy az óra, hangerő van a jobb szélen, a Panel Preferences-en az Xapp Status Plugin-t kijelölve és a felfelé gombot nyomogatva tudod balra mozgatni a panelen...

Mindez magyarul:
Panel/ Panel beállításai.../ Elemek
Ha itt nem szerepel az XApp Állapot Bővítmény, akkor a Hozzáadás gombot megnyomva kapjuk meg az Új elemek felvétele ablakot, ahol az XApp Állapot Bővítmény-t kiválasztva majd a Hozzáadás gombot megnyomva tudjuk hozzáadni a panelhez...

.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve